Juli

Juli,

 

Wat een heerlijke maand, alles staat in bloei, het groen kan niet groener worden!

Er staat veel in bloei, veel kleuren in de tuin, een heerlijke maand.

 

Waar je op moet letten in deze maand;

Water geven wanneer nodig is, houdt rekening met pas geplante planten, deze MOETEN elke dag een slok water hebben zodat ze sneller wortelen.

De planten die in pot staan moeten ook regelmatig water krijgen, en de planten die al jaren in de grond staan daar moet je niet te veel water aan geven, deze zijn al zover geworteld dat ze diep in de grond zoeken naar water. Geef water in de avond of ochtend, nooit midden op de dag. (tenzij de plant in de schaduw staat)

 

Regent het veel dan heb je "geluk", maar ook dan zal je af en toe moeten kijken naar de plant, staat deze er treurig bij dan is het buitje regen niet genoeg en zal je even moeten bijspringen. Juni 2021 is enorm nat geweest maar bv juni 2018 was enorm droog. Bekijk de plant en je zal snel genoeg zien of deze het naar zijn zin heeft of niet.

 

Door vele regenval kunnen er veel ziektes ontstaan in de tuin bij de planten. Check regelmatig de plant, zie je vlekjes, hapjes of luizen dan moet je even gaan controleren.

Door vele regenval zijn er ook veel slakken die vooral jonge blaadjes heerlijk vinden. Nee hier zijn wij niet blij mee maar zo is het nu eenmaal in de tuin. Ik had dit voorjaar de dopluis in mijn mooie Hortensia, baalde enorm want ik had niet goed opgelet, de plant niet tijdig gemest en daardoor was de plant niet sterk genoeg om zich te verweren tegen de dopluis.

Gelijk ging het belletje rinkelen, Rebekka let op! Mest op tijd bij en geef genoeg water!!

Daardoor heb ik, mijn andere Hortensia kunnen redden.

 

Knip dode en oude bloemen weg

Haal onkruid weg zo snel het kan

Mest de planten regelmatig bij

Maai het gras niet te kort, zeker niet bij heel warm weer want dan brand het kapot

Check de plant regelmatig op ongedierte

 

Geniet van de tuin en het mooi weer! x Bek

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.