Stokrozen

Stokrozen tijd! 

Ja ze zijn geoogst, de oh zo leuke rozen.

Ze groeien flink de lucht in(bij mij meer dan 2 meter) en staan mooi tegen een huis of schuur.  Maar hoe werkt een stokroos nu eigenlijk?

1. Zaai een zaadje in Augustus in de volle grond op de plek waar je ze graag wilt hebben. Ze zijn lastig te verplanten vw de grote penwortel.

2. Na dat je elke dag water hebt gegeven en hopelijk genoeg zon schiet deze uit tot een berg bladeren.  Flinke bladeren. Gerf ze daarom ook de ruimte! 

3. Dat is de plant in het eerste jaar. Nu wachten tot het voorjaar want dan schiet dit hoopje bladeren de lucht in. Geef genoeg water want grote bladeren willen ook veel vocht. Geef ook voeding want dat vinden ze erg lekker. 

4. De bijen vliegen af en aan naar de rozen die vanaf juni tot augustus bloeien. Ze staan er prachtig bij maar let op! Bij een flinke bui kan de roos omvallen. Een steuntje is wel slim om te gebruiken. 

5. De rozen zijn niet meer zo mooi, het is tijd om te oogsten. Knip de rozen af en knip dan alle knopjes er af. Zijn ze droog, dan kan je de zaden oogsten. Zijn ze nat dan moet je ze aan de lucht laten drogen tot ze droog zijn. Anders gaan ze schimmelen.

5. De zaden kunnen opnieuw geoogst worden en dan beginnen we weer van voor af aan. 

 

Wil jij dit proberen dan daag ik je uit! Ik geef mijn zaden en jij houdt mij op de hoogte van jouw stokroos! Tag mij via insta @rebekka-plant-tuin-ontwerp of op fb rebekka tuin&ontwerp of gewoon via de mail. 

 

Geef een seintje met adres en ik stuur ze op. 

Succes!! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.